MBChB (Manchester), MD (Manchester), FRCP (UK), CCST (UK)
Η Δρ. Στέλια Ιωαννίδου Καδή κατάγεται από τη Λευκωσία. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Manchester με τον τίτλο MBChB τον Ιούλιο του 1994. Στη συνέχεια εργάστηκε σε κλινικές Παθολογίας του νοσοκομείου του Manchester ενώ ταυτόχρονα προετοιμαζόταν για τις εξετάσεις του Βασιλικού Κολεγίου Παθολογίας του Λονδίνου του οποίου έγινε μέλος με τον τίτλο MRCP τον Οκτώβριο του 1997. Ακολούθως εργάστηκε σε κλινικές Παθολογίας, Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη στις περιοχές του Manchester, Liverpool και Newcastle ως Specialist Registrar και ολοκλήρωσε τις ειδικότητες της Ειδικής Παθολογίας και της Ενδοκρινολογίας/Διαβήτη αποκτώντας το CCST (Certificate of Completion of Specialist Training) UK τον Απρίλιο του 2005. Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητάς της εργάστηκε ως αναπληρώτρια Διευθύντρια της Ενδοκρινολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Wansbeck στη Βόρεια Αγγλία. Από τον Οκτώβριο του 1999 μέχρι τον Μάρτιο του 2002 εργάστηκε ως Clinical Research Fellow στο Πανεπιστήμιο του Manchester με θέμα της έρευνάς της την οστεοπόρωση. Η έρευνά της χρηματοδοτήθηκε από δύο προσωπικά Fellowships (Wellcome Trust Entry Level Fellowship και Research into Ageing Fellowship). Παρουσίασε τη διατριβή της και απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο MD από το Πανεπιστήμιο του Manchester το 2005.
Το 2006 επέστρεψε μόνιμα στην Κύπρο με την οικογένειά της. Εργάζεται ως Ενδοκρινολόγος στο Αρεταίειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στη Λευκωσία. Παράλληλα, από το 2011, εργάζεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ως Clinical Associate Professor διδάσκοντας το θέμα της Ενδοκρινολογίας. Το 2016 ανακηρύχθηκε Fellow of the Royal College of Physicians (FRCP). Παράλληλα με τα άλλα της καθήκοντα διετέλεσε γραμματέας του MRCA (Members of the Royal College Association) Cyprus και στο παρόν στάδιο είναι πρόεδρος της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας Κύπρoυ.
Ως Ενδοκρινολόγος ασχολείται με το σακχαρώδη διαβήτη, το μεταβολισμό, την παχυσαρκία, την οστεοπόρωση, παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα, των παραθυρεοειδών αδένων, της υπόφυσης, των επινεφριδίων και των ορμονών του φύλου. Αποτελεί μέλος διεπιστημονικής ιατρικής ομάδας που ασχολείται με την περιεγχειρητική αντιμετώπιση ασθενών με σπάνιες παθήσεις όπως η μεγαλακρία, η νόσος Cushing, το φαιοχρωμοκύττωμα και άλλοι όγκοι των επινεφριδίων.