ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 31/12/2018 υπογράφτηκε μεταξύ του ΑΡΕΤΑΙΕΙΟΥ Νοσοκομείου και της εταιρείας MEDVISION Ltd (μέλος του Οργανισμού Κώστα Παπαέλληνα) συμφωνία για την προμήθεια νέου Ιατροτεχνολογικού Διαγνωστικού Απεικονιστικού εξοπλισμού. Ο καινούριος ψηφιακός εξοπλισμός που θα εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο εντός των προσεχών τριών μηνών, είναι κατασκευαστικού οίκου PHILIPS και είναι από τους πιο σύγχρονους που υπάρχουν παγκοσμίως. Τα νέα συστήματα είναι εφοδιασμένα με λογισμικά για ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και αποτελούν την αιχμή της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, καθώς παρέχουν βελτιωμένη ψηφιακή ποιότητα εικόνας για ακριβείς διαγνώσεις και ελαχιστοποίηση της ακτινοβόλησης του ασθενή.

Συγκεκριμένα, ο εξοπλισμός που θα εγκατασταθεί είναι:
1. Αξονικός Τομογράφος 128 τομών – CT Scanner 128 slices, ο οποίος προσφέρει ταχεία σάρωση και απεικόνιση του ανθρώπινου σώματος σε οθόνες υψηλής ευκρίνειας.
2. Ακτινογραφικό σύστημα – Radiography system
3. Ακτινογραφικό και ακτινοσκοπικό σύστημα – Radiography and fluoroscopy system
4. Φορητό ακτινογραφικό σύστημα – Mobile radiography system
5. Φορητό ακτινοσκοπικό σύστημα χειρουργείων C-βραχίονα – Mobile C-Arm fluoroscopy system
6. Πανοραμικό τρισδιάστατο και κεφαλομετρικό ακτινογραφικό σύστημα – 3D Panoramic radιography system
7. Υπερηχογράφος – Ultrasound

Ο νέος υπερηχογράφος αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο της PHILIPS Healthcare, και ταυτόχρονα ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως. Διαθέτει μοναδική επεξεργαστική ισχύ και επιτυγχάνει υπερηχογραφικές εικόνες εξαιρετικής διεισδυτικότητας, ανάλυσης και ομοιομορφίας. Οι σύγχρονες τεχνικές απεικόνισης και οι αυτοματισμοί του συστήματος παρέχουν ασφαλή και γρήγορα ποσοτικά δεδομένα.

Τα πιο πάνω συστήματα παρέχουν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:
• Σημαντικά μειωμένη έκθεση των ασθενών σε ακτινοβολία
• Ασφαλή αποθήκευση και επεξεργασία ακτινογραφιών και ακτινοσκοπήσεων σε ηλεκτρονική μορφή
• Δυνατότητα τηλεϊατρικής – διάγνωση από απόσταση

Το ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ Νοσοκομείο είναι το κορυφαίο Ιδιωτικό Νοσηλευτήριο της Κύπρου και πρότυπο ιατρικό Κέντρο Αριστείας στην ευρύτερη περιοχή. Με σεβασμό στον άνθρωπο και έχοντας για πυξίδα τις αξίες της ποιότητας, της ομαδικής εργασίας και της συνεχούς βελτίωσης, παρέχει επί 24ώρου βάσεως όλες τις διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες, πιστοποιημένες για το υψηλό τους επίπεδο με διεθνή πρότυπα, σε ένα σύγχρονων προδιαγραφών κτήριο. Διαθέτει προηγμένες ιατρικές τεχνολογίες και με καταξιωμένους επιστήμονες που καλύπτουν όλο το φάσμα των ιατρικών ειδικοτήτων, στοχεύει στη βέλτιστη φροντίδα και ικανοποίηση των ασθενών του.

Η MEDVISION Ltd (μέλος του Οργανισμού Κώστα Παπαέλληνα) εξειδικεύεται στην προώθηση και διανομή νοσοκομειακών και ιατρικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, καθώς και την εγκατάσταση και υποστήριξη τους. Σήμερα κατέχει ηγετική θέση στις γραμμές προϊόντων που διαχειρίζεται, παρέχοντας υψηλή ποιότητα και άριστη εξυπηρέτηση.

Ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα αποτελεί κορυφαίο εισαγωγέα, διανομέα και αποκλειστικό αντιπρόσωπο μεγάλης ποικιλίας προϊόντων, που αποτελούνται από προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, καλλυντικά και αρώματα, έως φαρμακευτικά προϊόντα, νοσοκομειακές, ιατρικές, οδοντιατρικές προμήθειες και μηχανήματα, καθώς και τοπογραφικά όργανα. Η πλειοψηφία των εταιρειών που αντιπροσωπεύει κατέχουν ηγετικές θέσεις στους αντίστοιχους τομείς δραστηριότητας και τα προϊόντα τους είναι παγκοσμίου φήμης.